Skip to main content
Brannsikkerhet elektrisk anlegg

Brannsikkerhet elektrisk anlegg

De fleste branner starter i det elektriske

Feil i det elektriske anlegget eller feil bruk av elektriske apparater står for over halvparten av brannårsakene i både privatboliger og næringsbygg i Norge. Tall fra Direktoratet for sikkerhet og beredskap (DSB) viser at feil i det elektriske anlegget står for 25,9 prosent, mens 27,8 prosent skyldes feil bruk (gjennomsnitt fra 2009-2012). De siste årene har antallet boligbranner vært i underkant av 3000 i året i gjennomsnitt, og mellom 40 og 80 personer har mistet livet i brann hvert år. Bare i 2015 var elektriske apparater involvert i 370 branner i næringsbygg. 

Forebygg brann i det elektriske anlegget med en elkontroll. 

Er din bolig eller anlegg i faresonen?

Mange vet ikke om det elektriske anlegget holder dagens standarder, og spesielt eldre boliger og bygninger er utsatt. Går sikringene ofte er dette et faresignal og du bør sjekke om boligen er dimensjonert for ditt strømbruk.

Skjøteledninger

NEK-standarden fra 2010 har innført flere krav til antall stikkontakter i forskjellige typer rom. Hvis det er bygget før 2010, har du mest sannsynlig færre antall fastmonterte stikkontakter enn standarden fra 2010 tilsier. Da er det lett å ty til skjøteledninger. Skjøteledninger er ikke beregnet for høye belastninger over tid, og spesielt lading av bil, eller tilkobling av vaskemaskin, tørketrommel og andre apparater som bruker mye strøm, kan være brannfarlig.

Varmtvannsbereder

Det er også lurt å få sjekket tilkoblingspunktene i din varmtvannsbereder for varmegang, noe som har forårsaket flere branner de siste årene.

Forebygg med en elsjekk

For å være sikker på at ditt elektriske anlegg er i forskriftmessig stand bør du utføre en elsjekk av boligen din.

Elsjekk AS utfører elkontroll i bolig, industri, kontor og næringsbygg, og har utstyr som avdekker feil eller mangler ved det elektriske anlegget. Les mer om elektrotermografi/termografi og elektromålinger som vi bruker ved kontroll.

Rabatt på forsikringen din

Mange forsikringsselskaper gir rabatt på husforsikringen din om du kan vise til en elkontroll utført av kontrollører som er NEK 405-sertifisert. Etter en kontroll utført av Elsjekk AS får du en rapport som beskriver tilstanden i anlegget ditt og eventuelle feil og mangler du må ta tak i. Vi gir deg også gode råd på hva du kan gjøre selv for å øke brann- og elsikkerheten i hjemmet.

For å få rabatten hos forsikringsselskapet må det vises til tilstandsrapport og utbedring av de eventuelle feil og mangler som ble oppdaget under kontroll. For å opprettholde rabatten og ivareta brann- og elsikkerheten, må elkontrollen gjennomføres hvert femte år.

Kontakt oss

Send en helt uforpliktende forespørsel til oss via skjemaet under.

Hva kan vi hjelpe deg med?*
Elkontroll
Varmekabler
Termografering
Jordfeil
Annet

Er du*
Bedrift
Borettslag
Privat
Tilbake Neste
Firmanavn *
Navn på borettslag/sameie *
Kontaktperson navn *
Kontaktperson e-post *
Kontaktperson telefon *
Melding
Kontaktperson navn *
Kontaktperson e-post *
Kontaktperson telefon *
Melding
Fornavn *
Etternavn *
Adresse *
Postnummer *
Sted *
Telefonnummer *
E-post *
Adresse for kontroll er en annen enn fakturaadresse
Adresse
Postnummer
Sted
Melding
Tilbake Neste

Bestill en elsjekk hos oss i dag